New Design 2017

Thursday, January 05, 2017



New Design 2017

Salam.

   Ehem, memandangkan spm aku dah habis, so aku ada masa sikit nak ubah design blog heh! konon konon, padahal before this, dah berape kali tukar ye dok? Siapa yang dah lama kenal blog ni atau yang selalu singgah will notice betapa kerap tahap teruknya aku tukar design. Kadang tu, esok new design, lusa new design balik! Okay, nampak tak trademark blog ni bahawasanya, kekerapan terupdatenya entri lebih rendah compare to kekerapan new design? guys, angguk guys.

  Sebelum aku menyimpang jauh dari jalan yang lurus, aku nak cerita sikit pasal design ni. 

  So, since tahun baru 2017, macam biasa aku decided to makeover balik blog, tapi kalau nak banding design blog yang before this, design kali ni cam okay teruk lama aku ambil masa nak edit as memandangkan tahun lepas aku dah cam kerap gitu guna simple template untuk blog ni? So, untuk design ni aku decided balik nak revert to denim template sebab aku rasa cam aku ni more to this template and template ni cam okay, better than simple (padahal tak reti edit simple?) .

  Oh, buat pertama kalinya aku private blog for 4 days (or almost seminggu?) masa aku edit blog ni. Biasanya, aku kalau nak edit blog, aku cam okay pergi mampus sanalah orang singgah tengok blog berterabur hodoh ke bila tengok blog aku yang masih kena edit kan, tapi since aku revert to denim template yang fully original kosong tak edit, so private lah kejap gamaknya blog ni.

  To be honest, idea aku nak edit blog ni memang totally blank nak mamp, aku tak tau nak design macam mana lol, I did blogwalking blog orang lain cari inspirasi ken, tapi still no idea apala bodoh sangat aku ni, might be after spm otak aku dah rotate tigapuluhenamdarjah, kauuuu begituuu. Due to that, aku main main campak sikit sikit code plus aku guna skill aku iaitu;

Skill hentam jek!

Embarassed Laugh

  So, kesimpulannya design blog kali ni cam takde inspirasi from  mana mana tapi bawah ni aku sertakan sekali link sources aku guna masa edit blog ni okay! Mana tahu korang nak edit blog jugek kan? Nah;
  1. http://hdyhdyh.blogspot.my/2012/06/freebies-background-kawaii-kotakkotak.html
  2. http://nabilamedan-taipmenaip.blogspot.my/2012/11/freebies-code-template-denim-original.html
  3. http://www.w3schools.com/css/css3_transitions.asp
  4. http://wanaseoby.com/2012/12/how-to-style-your-post-blockquote-style-8/
  5. http://helplogger.blogspot.my/2012/03/auto-read-more-with-thumbnail-for.html
  6. http://www.cssarrowplease.com/
  7. https://youismysoul.blogspot.my/2012/02/tutorial-letak-datekomenlabel-author.html
  8. http://colorpalettes.net/color-palette-366/
  9. http://colorpalettes.net/color-palette-3068/
  10. http://colorpalettes.net/color-palette-2890/
  11. http://hafizzulkafly.blogspot.com/2016/06/tutorial-showhide-navigation-while.html
  12. http://www.freejapanesefont.com/takumi-yutori-font-download/
  13. http://hafizzulkafly.blogspot.com/2016/11/tutorial-social-icons.html
  14. http://aqupunyekesahbukankau.blogspot.my/2011/07/tutorial-main-body-ada-background.html
  15. http://cocorini.tumblr.com/patterns
  16. http://www.w3schools.com/cssref/css3_pr_transform.asp
  17. http://hafizzulkafly.blogspot.com/2014/01/tutorial-css-list-properties.html
  18. http://www.theblogdecorator.com/tutorial-how-to-change-bloggers-share-buttons-to-cute-custom-images/
  19. http://cocorini.tumblr.com/post/120808943883/tutorial-custom-dropdown-menupreview-here-notes
  20. https://fonts.google.com/
  21. http://angiemakes.com/free-clip-art-flowers-laurels/
   Above all, I want to express my deepest gratitude to link link di ates, for helping me during my editing time! Mekasih ye! Oh, korang jangan expect bila bukak link tu dia keluar yang sebijik cam blog aku ni sebab i did adding some codes tukar tukar balik ikut citarasa aku ye. Aku ada letak sekali credit part kat bahagian kanan you guys kalau korang perasan? ha tengok tengok, nampak?

  Rasanya, part header tuh cam takleh blah simple nak mati, aku paling lemah bab bab design header nih adeh! So, macam biasalah bila aku update entri ni fokusnya, nak tanya;

Okay tak design baru ni? 
Loading blog lambat ke idok?
Cam serabut ke dok?

   Oh ye, I did view this blog in mozilla & internet explorer, yang mozilla cam cacat on header part tapi yang lain cam okay okay begitu, tapi yang internet explorer tuh alah pergi mampus lah hahahahahaha.
  Okay, dah bye!

You Might Also Like

25 Like This Entry:

  1. hoii hoiii...selamat kembali! hihihi...cantik je ni haaa...loading pun okay jugak! :D

    ReplyDelete
  2. blog ni tak pernah kalau tak lawa.
    btw selamat tahun baru! lama tak bw sini

    ReplyDelete
  3. tulisan japan ke tu? as always.. design blog adam sentiasa cool and kemas. rajin edit eh haha

    ReplyDelete
  4. makin cantik blog. rajin betul edit coding :D

    ReplyDelete
  5. happy new year, moga azam 2017 tercapai dgn melupakan azam 2016.

    ReplyDelete
  6. loading mmg laju. thumbs up! and blog ni tak pernah tak lawa :P

    ReplyDelete
  7. hamboi rotate kepala 360 lepas spm yer..
    hehhe..

    btw lawa ja header! simple but nice...


    spitoutkata.blogspot.com

    ReplyDelete
  8. Smart dah blog ni.. Kalau ada masa yg banyak memang seronok edit blog..

    ReplyDelete
  9. design smart ketupattt.... malu lahh aku blogg takk lawaa tapi berani comment kat siniii. good luck bro for your SPM

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha, mekasih for the compliment but spm dah habis bro xD

      Delete
  10. Cantik dan kemas! Lama dah tak main coding2 ni..

    ReplyDelete
  11. Design ni sangat cool bro :) Nurrul suka !!
    10 bintang bagi.

    ReplyDelete