Me and SPM

Sunday, October 16, 2016



 Hi, Assalamualaikum. Its been a while since my last update pergh, how time flies this fast? I cant brain that my spm is just telur di hujung tanduk! I dont even know how to describe my feelings right now, entah.

it is undescribeable, yang pasti aku nak mak aku bangga dengan result aku hm, doakan!

Lately, (bukan lately sangatlah pun) aku perasan ramai blogger yang tak aktif, i mean tak macam dulu dulu, how i miss the old times, yelah since banyak social apps harini kan so maybe diorang prefer to luah out their feels through other socials lebih kurang cam aku jugaklah kot?

Blog je tak update, tapi i do online in other socials macam twitter, whatsapp and sekutu yahudinya. 

Aku is kekok nak taip apa since lama tak update ni rasa cam "Eh? nak cakap apa lagi eh?", ha nampak tak nampak tak, so if this post does bring you into "Apa dia ni bebel?". ha hopefully you gais understand my bad typing, pardon me.

My senior year went smooth so far, and at this time aku berjaya overcome mulut mulut kaum anjing, i learn to ignore apa orang nak cakap dan hidup ni tak perlu nak ikut ekspetasi orang? kan.

"Eh? aku rasa kau looks better without spectacle?", hek elaih, apa nak kesah sangat ekspetasi orang? kau do what makes you feel good. All this time, aku terlampau sangat nak ikut orang? in intention to make myself look good at other people eyes hm.

Related image

Tapi, sekarang? alah aih pergi mati lah ye anjenk, i dont care anymore kot, kalau dulu berejam sikat rambut nak pergi sekolah tapi sekarang dah berapa minit je kot sebab aku rasa cam "Eh? apa sangat sikat rambut berejam?" when actually niat kau pergi sekolah just to study not to study what people's reactions toward you 

( I hope you gais get my point there please jangan buat aku faham sorang sorang apa yang aku cakap :') pffft )

Form 5 ni banyak ajar aku benda and sejak sejak jadi form 5 ni, aku rasa cam aku lebih redha kot dalam belajar tak macam masa aku form 3 dulu, i enjoy my form 5 well. Surrounded with cool friends is one of the factors of why i enjoy myself dalam belajar. It is cool to have a good friend i tell you! Jadi kawan since form 4, alih alih kejap lagi dah nak berpisah? Allahu.

Dulu, aku selalu gak doa kat Tuhan to give me good friends and nak ada kawan yang boleh ajak selfie (hipster sangat doa) since i dont have one in my form 1,2,3 and that time, nak belajor pun rasa cam maleh plus my self esteem masa tu pun kureng, being oppressed tu biasa :')

But.


Sungguh Tuhan itu beri tepat pada masa, semua keluhan terusap tepat when i was in form 4 and now, i got a lot of selfie-addict friends lol, everyday, everytime they never fail to make me senyum sampai ke serebelum buehehehe. I also learn to stand for my rights and do slap those people with karma, sungguh Tuhan itu adil, i get to see those people yang once brought me down but in the end, they did feel how i feels.

Ada satu masa aku rasa sebak, sebak masa solat bila aku bayang yang sungguh Tuhan itu penyayang, mungkin dia tak bagi sekarang, tapi later, having good friends is one of gifts.

Kalau dulu keyakinan aku yang mana secebis zarah sampai nak pergi kantin pun rasa kureng yakin, tapi sekarang self confidence aku ni rasanya dah sampai tahap bahayanya sinar gamma kot bahahaha! I do give out everything i feel, kalau aku tak suka then i tell it out.

Nampak tak? dah lari tajuk. 

Doakan aku dapat straight As in spm (7 november ni) doakan aku biar tenang dan sihat during the exam! :') Till we meet again in next post.

And and!

Aku ambil peluang ni nak mintak maaf kepada mereka yang ada terasa hati dengan mana mana pos or komen aku sepanjang aku blogging, moga aku dapat jawab exam dengan tenang :')

Toodles.




You Might Also Like

5 Like This Entry:

  1. Good luck dik. May Allah always bless you. Know that He will always give what's best for you, so make sure do your best in everything :)

    Setuju sangat pasal blog makin sunyi tu. Zaman akak PMR dulu kemain meriah interact ngun bloggers lain, sekarang hambar sungguh.

    Anyway, nikmati la saat high school ni, masuk kolej nnti suasana beza sangat.

    All the best :)

    ReplyDelete
  2. Gud Luck Dik... mmg betol pun.. skrg akk pn dh kurang berblog.. hehehetak mcm dulu rajin je BW blog org

    ReplyDelete