Kisah Si Librarians
20:45 - 17 comments


Assalamualaikum and Hai!

So, anyeonghaseyo! Its new update again :p Aku harap dapat menaip sampai habis bukan taip padam taip padam and its end up to be a blank pos ;p lepastu mulala hala mouse ke button back,click newtab lepastu layan youtube ehe ;p gitew kau mukaddimahnye hahaha ;p

So, sini na story, sekolah aku tahun ni merupakan sekolah yang so hectic with activities and others and one of the activities is School Library Competition. My school was nominated to be one of the participants ;) Alhamdulillah satu titik permulaan kepada kejayaan sekolah walaupun hanya sekolah harian biasa em ehe.

Just to let yalss know that my school was crowned as a champion for School Library Competition State Challenge Alhamdulillah, all praises to Allah ;) so our next mission is to be  da next number 1 for National Challenge 2015. So, as a librarian, weols pun kene play our role kerjasama hias hias library tak lupa cikgu cikgu yang tak menang tangan, bantu ;p bila cikgu semua busy, dak pelajar semua epy sebab cikgu jarang masuk kelas ;p  (except for librarians) 


So, our next mission National Challenge begin.
It was so exhausted and busy.

Balik petang and sometimes malam.Semua busy dengan puluh puluh ribu buku berterabur atas lantai kau rasa? alih rak buku, angkat rak buku yang useless and lama tu turun letak bawah from 4thfloor! aku rasa paling gila kerja yang pernah aku buat is datttt! No holiday.

2 weeks before da compety is school holiday :'((( if im not mistakenla. Geng geng librarians kene kerah datang sekolah naik library and catch works em.

Sangat busy, dengan cikgu yang tak henti naik turun masuk library suruh print itu ini, laminating papernya, taip menaip susun buku label buku rak and tah pape tak ingat ;p sampai tak masuk kelas 4 hari ;'p


Hakak senior librarians sume sporting and geng sekepala ;p ada yang balik lewat malam setiap hari and kalau nak tahu, weols ((some)) balik rumah tengah malam struggle last week before bertanding ;'p and satu satunya cikgu library kami yang penat lelah menjayakan library sekolah ;')

2last day before the compety begin, aku ngan cg library to be honest, tidur kat library malam tu, tolong cikgu taip taip, and other things ;')) oh rasa macam tak caye je i did it.Bawak baju pergi librrary. 6.00am bangun pergi mandi kat tandas sebelah ahahaha so unforgetable memory.

So, it the lastday before the competition,
Semua balik awal haritu, nak collect tenaga untuk hari penentu esok ;')
 cg library keep asking us ;
Awak rasa kite dapat nombor tak? ;') '

and dat words that she told us (especially to dak form5)
Kalau awak tolong luang masa bantu cikgu, insyaallah, Allah akan bantu awak nanti exam because library ni tempat ilmu,sekaligus awak bantu sebar ilmu for students ;') and all my best students semuanya librarians  '


So, the competition begin.

we divided ambil alih jaga bilik bilik, lama sangat nak mati sampai kebulur ;p tunggu judge belek belek semua file, berenti rehat solat, and end lebih kurang pukul 7pm macam tu dengan hujan lebat ahaha ;'p lepastu semua hembus nafas lega yang amat! bcs its finally end!!! yeayyy!!!

It was so hectic and happy memory to be honest. Nextyear, no more kak senior yang sporting and no more busy busy ;'p i keep laughing when reminding back all the memories ;') and lepastu ramai sekolah sekolah datang melawat sekolah kami before tunggu da keputusan pertandingan yang sangat lama kene tunggu ergh.

And the result? ehehehehe
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Tadaaaaa!!! Congrats SPeC ( stands for SMK Pengkalan Chepa )

Alhamdulillah, syukur bcs our school is the only 'Sekolah Harian biasa' Yang dapat nombor bertanding dengan sekolah kluster and SBP in National Challenge! rupanya :') I guess that was the best achievement right ;'))))) We librarians heppy and seluruh warga SPeC happy ;') at last our hardworks repaid and sekaligus mengharumkan nama sekolah & negeri Kelantan! yeayyy!

And last, just to let you gais know the woman in pinky kurung is our library teacher and also My MOTHER! hekehekekeke sampai menginap di library dua beranak ni tauuu xp mother memang work hard and she is type of yang komited bila kerja sampaikan tahun ni, no family holiday ;'((((((( and oh ya, pray for my mother to perform umrah well and may Allah ease everything, baru bertolak semalam ke Mekah ;'))) 

So begitulah a not so ceritanya ;p till then, toodles!


LEAVE YOUR COMMENT HERE, I WOULD APPRECIATE THAT TQ
No spamming.
No harsh words.
Sign in to comment.
Mind your language.
I will reply your comment within 24h.
Mind to click my nuffnang, I will click yours back.

17 comments:

  1. Wow congrats!! Ouh smk pengkalan chepa. Dekat tak dgn ipkb? Hohi

    ReplyDelete
  2. assalamualaikum adam sshi.. Bestnya librarians ada aktiviti.. Kalau kat sekolah lama saya haram jadah tak de... Jadi tempat lepak budak ponteng kelas adalah..fedup hakak

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumussalam unnie :p HAHAHAHAHAHA kebetulan masuk bertanding :'p

      Delete
    2. This comment has been removed by the author.

      Delete
  3. Wahhhh Adam! update jugak akhirnye! fuyooo librarians lah die~ Congrats!! Peh lawan ngan sekolah kluster ngan SBP pon dapat no 3, memang hebat ah maknenye! pape pon, congrats again!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Takde fuyooo pon jadi librarian nyee :'p biasa biasa sajooo anyway thankyou hekhek!

      Delete
  4. wow a big congratulations for you, adam! and tak lupa, mak adam hehe yg dah sama2 penat untuk dpt award tu :D a big praise for both you guys :)

    ReplyDelete
  5. Lah... Org klantan ke? Sama kapal ni. Aahah.. Blh bayang busy nya tu. Akak pun ckgu library 😂

    ReplyDelete
  6. wahh.. congrats ! Lissa pun dulu Librarian. Pengerusi lagi. haha

    ReplyDelete
  7. congratulation adam ! akhirnya, usaha membuahkan hasil :)

    ReplyDelete
  8. Wah librarian! Mesti rajin baca buku ni :P btw congrats lah for your school!

    ReplyDelete
  9. I was a librarian masa sekolah menengah. Oh, orang kb rupanya. Hehe

    ReplyDelete
  10. saya pun librarian dulu. btw tahniah utk sekolah korang!

    ReplyDelete