New Design
13:41 - 17 comments




Assalamualaikum warahmatullahiwabarakatuh.

Ehem ehem.Kembali menaip ( ayat budak poyo ).Eh eh perasan apa-apa tak yang lain kat blog ni? kehkeh.Ye ye,design baru lagi ye pakcik makcik.Ni design yang ke-berapa entah :'3 . Aku ni jenis yang cepat bosan,ada satu masa tu aku buatlah draft template design untuk blog ni.Makan masa dalam 2-3 hari jugak nak siapkan,tapi bila nak pasang,nampak tak sedondon pulak dengan jiwa blog ni ,terus tak jadi pasang -.- buang masa gilaa ya.Ya Allah entah papela aku ni .

Tema colour untuk design kali ni is hitamputih.Biasa-biasa saje tapi okayler kene dengan jiwa aku ni kahkah.Idea datang bila aku blogwalking ke blog orang jugak ni :') kira tambah,darab,bahagi jadilah design yang tak seberapa ni ( eceh ).Percaya atau tidak,aku makan masa 2 hari untuk siapkan header yang mungkin biasa sajo di mata orang tapi nak membuatnya kemain perah idea,huhu.

Aku nak tanya, uhuk ehuk ( gaya si taupik batisah -awak kat mana ) okay tak design baru blog ni? hahaha.Meluat gila dengaq lagu dia bahaha.Loading blog ni okay tak? dah check dah,dalam 85KB++ gituu,kira tak lembab sangatlah kan.Ke macam mana? erm.Jadinya,bila masuk blog ni,jangan buat-buat tak kenal pulak ye ni blog siapa haha.

K bye.
follow me on twitter @Adamlcious [ mention for followback ]


Tutorial - Tambah 3 Columns Widget Layout Pada Bahagian Footer
17:00 - 5 comments

 Tambah 3 Columns Widget Layout

Tutorial - Tambah 3 Columns Widget Layout Pada Bahagian Footer | Cer tengok gambar kat atas :) Haa cun tak? nak buat jadi macam gitu jugak? Kelebihan buat layout macam ni ? LOADING BLOG akan lebih cepat ;) .Besides,template blog pun akan nampak lebih UNIK & KEMAS .Template yang Adam pakai sekarang ni pun guna layout macam ni jugak.Nak try buat ? Sila rujuk tutorial di bawah ;) 

Tutorial - Tambah 3 Columns Widget Layout Pada Bahagian Footer
  • Blogger > Template > Edit HTML
  • [ CTRL + F ] Search   ]]>< / b:skin>  atau   < /style>
  • Copy code di bawah dan pastekannya di ATAS code tadi 
/* 3Columns
---------------------------- */
#footer-columns {
border-top: 1px dashed #ddd;
background:#fff;
width: 1000px;
clear:both;
margin:0 auto;
}
#footer-columns h2 {
font: 14px calibri;
text-transform: uppercase;
text-align: center;
letter-spacing: 2px;
}
.column1 {
padding: 0px 5px 3px 5px;
width: 30%;
float: left;
margin:3px 15px 3px 12px;
text-align: left;
}
.column2 {
padding: 0px 5px 3px 5px;
width: 30%;
float: left;
margin:3px 3px 3px 15px;
text-align: left;
}
.column3 {
padding: 0px 5px 3px 5px;
width: 30%;
float: left;
margin:3px 3px 3px 15px;
text-align: left;
}
.addwidget {
padding: 0 0 0 0;
}
#footer-columns ul {
list-style:none;
margin:0 0 0;
padding:0 0 0;
}
#footer-columns li {
margin:0;
padding-top:0;
padding-left:0;
padding-bottom:.25em;
padding-right:15px;
line-height:1.5em;
}
body#layout #footer-columns {
width: 100%;
margin-left: auto;
margin-right: auto;
}
body#layout .column1 {
width: 30%;
float: left;
}
body#layout .column2 {
width: 30%;
float: left;
}
body#layout .column3 {
width: 30%;
float: left;
}
P/S | Yang Adam BOLD MERAH tu,ubah width dia ikut kelebaran blog awak
  • Next |  [ CTRL + F ] Search   < div id='footer-wrapper' >
  • Copy code di bawah dan pastekannya di BAWAH code tadi
< div id='footer-columns'>
< center>
< div class='column1'>
< b:section class='addwidget' id='col1' preferred='yes' style='float:left;'/>
< /div>
< div class='column2'>
< b:section class='addwidget' id='col2' preferred='yes' style='float:left;'/>
< /div>
< div class='column3'>
< b:section class='addwidget' id='col3' preferred='yes' style='float:right;'/>
< /div>
       < /center>
< div style='clear:both;'/>
< /div>
  • Preview & Save
  • Dia akan jadi macam ni ;

Heee.Jadi tak? Kalau takjadi ke tak paham ,sila comment di bawah ;)
Nak REQUEST TUTORIALS ? klik SINI


Kehidupan selepas exam
22:40 - 11 comments


Assalamualaikum beautiful humans.

Its been a while kan.Dah lama tak menaip entri sendiri and also,dah lama jugak tak blogwalking.Semua benda berubah since PT3 exam haritu .Back to the main point,kehidupan aku selepas exam.Habis je exam haritu,tuhan je yang tahu perasaan aku macam mana.Rasa lega,sebab satu lagi perjuangan aku di dunia ni selesai,alhamdulillah :')


Masa,aktiviti dekat sekolah semua berubah .Perangai aku je yang tak berubah,hahaha.Malas gila nak pergi sekolah.1 kali seminggu datang sekolah dahla,hahaha.Kalau rajin,2 Kali seminggu.Nampak tak kemalasan aku yang memang tak dapat dibendung hahaha.

Lagipun,bukan belajar sangat pun,cikgu pun takde yang masuk.Buang masa aku je hahaha.Duduk rumah lagi baik,hadap laptop dari malam sampai pagi hahaha.Mata pun dah rabak tak cukup tidur.Jangan jadi macam aku.Alhamdulillah,setakat ni takde lagi duk mimpi pasai result,hohoho.Memang taknak mimpi pun,hahaha.Hopefully,everythings gonna be okay,in shaa allah.

Okay lah,blank idea,tak tahu nak menaip benda jadah lagi haha.Doakan aku dapat result gempak ok? cun.Toodles...





Setitis Kasih Darmia Episod 8 - Tonton Online
20:40 - 1 comments

SETITIS KASIH DARMIA EPISOD 8

SETITIS KASIH DARMIA EPISOD 8
TONTON ONLINE



TOLONG KLIK SINI & SINI ? TERIMAKASIH 





Suamiku Encik Sotong Full Episod - Tonton Online
21:21 - 1 comments

Suamiku Encik Sotong Full Episod

DRAMA SUAMIKU ENCIK SOTONG
Channel : Astro Ria & Maya HD
Mula Tayangan: 27 Oktober 2014
Masa: [Isnin, 10.00 mlm]
Jumlah Episode : 13

SINOPSIS SUAMIKU ENCIK SOTONG

Suamiku Encik Sotong, sebuah drama terbaru yang akan menemui penonton pada 27 Oktober ini pada setiap 10.00 malam di Astro Ria dan Maya HD menepati kehebatan lakonan Sharnaaz Ahmad apabila beliau menyahut cabaran untuk membawa watak yang sering dilihat begitu sinikal di segilintir mata masyarakat.

Ia mengisahkan, hubungan Farish (Sharnaaz Ahmad) dan Erica (Amyra Rosli) yang punyai personaliti berbeza dan sering bertengkar ekoran paksaan keluarga untuk mereka berkahwin selama 3 tahun agar dapat mewarisi harta peninggalan arwah neneknya.

Sepanjang perkahwinan, mereka tidak pernah menjalankan tanggungjawab sebagai suami isteri, malah Erica telah jatuh cinta kepada sepupunya, Izhan (lakonan Amar Baharin), manakala Farish terlah jatuh cinta dengan rakan kolejnya, Dhia (Hanis Zalikha).

Plot perjalanan drama yang punyai unsur komedi, mesej yang ringan dan cermat ini diteruskan dengan babak penantian mereka agar kontrak perkahwinan tersebut dapat dihabiskan.

Namun fokus sebenar tidak sekadar terhadap tarikan barisan pelakon- pelakon yang cukup gah seperti Hanis Zalikha dan Amar Baharin. Tetapi kepelbagaian lakonan Sharnaz Ahmad yang sedia dihidangkan kepada penonton bermula Isnin depan.

Mungkin penonton masih tidak boleh membuang igauan mereka terhadap gandingan Sharnaaz Ahmad dan Nelydia Senrose dalam drama Bukan Kerana Aku Tak Cinta, namun cubaan drama terbaru Suamiku Encik Sotong bakal memberikan keunikkan watak terbaru Sharnaz yang bakal membuat kita tersengih dengan lakonan hebat beliau yang tiada tandingan.

Penuhi kalendar drama anda bermula 27 Oktober ini. Hanya di Astro Ria dan Astro Maya HD.



TONTON ONLINE SUAMIKU ENCIK SOTONG FULL EPISODE
  • Episod 1   ( UPDATED )
  • Episod 2   ( UPDATED )
  • Episod 3
  • Episod 4
  • Episod 5
  • Episod 6
  • Episod 7
  • Episod 8
  • Episod 9
  • Episod 10
  • Episod 11
  • Episod 12
  • Episod 13




Setitis Kasih Darmia Episod 7 - Tonton Online
21:04 - 0 comments

SETITIS KASIH DARMIA EPISOD 7

SETITIS KASIH DARMIA EPISOD 7
TONTON ONLINE



TOLONG KLIK SINI & SINI ? TERIMAKASIH