Spesis BATAK di Facebook
17:04 - 10 comments

Assalamualaikum dan Selamat Petang People

Ya Allah penatnyaa.Gua baru je lepas habis attend extra class kat sekolah tadi.Panas sangat aihh,masa balik rumah jalan kaki tadi.Rasa macam dah terbakor dah tapak kasut guaa.Ahhhhh.(╯°□°)╯Bila cuaca semakin hari semakin panas.Mula la gua nak tengking orang and orang tu adalah adik gua sendiri kahkah.Kejam gila hakuh ! Aku paling tak suka bila jalan kaki balik rumah and then some bullshit people jeling-jeling hantu kat gua.Ishh.Apa?! kau ingat kau perfect sangat kaa? Tak paham aku dengan spesis manusia macam kau.Kesahhh? 

Kalau diperhati,sejak akhir-akhir ini,gua sering emosi bila menaip.Uish,dah kenapa aku ni?.Nevermind k.Spesis BATAK di facebook ni semakin menjadi-jadi.Gua hairan dengan depa? kenapa depa jadi macam tu.Kurang kasih sayang ka? Ke dah memang otak BATAK.Ishh.Naik menyampah dengan depa.Err.(ᗒᗣᗕ)՞Dahla menyemak dekat status orang lepastu boleh pulak depa berhijrah dekat chatbox guaa.Ish.Tagih LIKE dekat orang lain.Whateverla.LIKE kau yang beratus,riban dekat facebook kau tu takkan boleh bawak kau masuk syurga jugak ! Tak payah nak membatak dan bangga sangatlah !~


Haritu,ada satu hamba Allah hantar mesej dekat gua.Katanya suh gua boom wall dia.Ishh.Kesiaan sangat kau,BATAK.Alang-alang masa tu tengah bosan.Gua pun sempat boom wall dia.Walaupun 1 status post.Sambil-sambil tunggu buffering youtube.Kehkehh.Gua sebenarnya takde masa nak layan spesis manusia macam ni.(҂⌣̀_⌣́)Nak senang cerita,macam biasa,gua terus BLOCK fb dia.K. Happy (: The next day.Wujud satu lagi Hamba Allah hantar mesej seakan-akan mahu gua boom wall dia.Tapi memang aku tak layaannla.Kesian ~

Toodles,
Assalamualaikum 

Gua Suka Makan
22:32 - 8 comments

Assalamualaikum and Selamat Malam people

Its been 2 days.Malam ni baru nak update.Kalau nak ditengokkan balik entry yang lepas pun,2 hari kemudian baru nak update.Dah kenapa aku ni ? huh.Takpelah,janji berupdate ye dokk? Sebenarnya,gua decide nak update entry ni hari khamis lepas,tapi duk main tangguh-tangguh update,tuptup malam ni baru berupdate.Kejadahh? Esok gua kena attend extra class.Ya Allah malasnyaa.(╯°□°)╯Kenapa aku malas sangat ni.Hmm.Kemaiin muqaddimah entry.Terlebih emosi ehhhhh?

Minggu lepas gua sempat berjual-beli online dengan blogger Mojat Cerewet.Bukan jual-beli barang,tapi makanan.Uishh.Kemain tauu,makanan pun nak dibeli online HAHAHA.Kejadah bila semua benda di hujung jari ye dakk? Takdelah, aku beli makanan tu pun disebabkan makanan tu susah sangat nak dapat kat tempat tinggal aku ni haa.Lagipun dari hujung bulan tahun lepas lagi tau duk mengidam nak ngapp benda ni ? apa dia ? huh?PEPERO :)

Efek imej tranquile terbaik from picmonkey 

Yeahh.Nyumms :) Finally,dapat jugak merasa makan benda ni.Gua beli satu kotak besar.Dalamtu ada 8 kotak kecik.Satu kotak besar tu,gua sengatt sorang-sorang.Gila tamak tak hakuh? Behehee.Lepas dah setel bayar semua haritu,memng gila tak  sabar nak tunggu pos laju hantar.Rasa macam McFlurry pun adoo.Best sangat aihh.Mehla beli dengan blogger mojat ;) InsyaAllah berbaloi,walaupun ada sedikit yang hancur,tapi memang nasiblah,kena tanggung risiko bila beli online kann? 

Meh-meh.Jums pakat beli .


Toodles,
Assalamualaikum 

Bila Classmate Baca Blog Gua
18:38 - 18 comments


Assalamualaikum and Selamat petang

Taip padam . Taip padam . Eurghh.Rasa macam tak nak hupdate entri lagi + pening kepala.Gila gua rasa macam nak bercerai talak 3 dengan blog gua.Malunyaaa.Sumpah malu + sentap bila classmate gua si Ismah bukak blog and baca entry gua ! Eurghh.Menyesal bapak aku kasitahu link blog aku kat depa.Eurgh.Dia cakap dia ada baca entry gua and dia tak henti gelak k.Aku pun buat muka pelik macam biasa sebab setahu aku takde pulak aku buat lawak dalam entry ? Gua menaip lepastu publish.Bila masa pulak nak melawak.Ehhhh?

But who cares ? Ini blog gua. Kesahh pulak aku.Nak gelak ke apa suka hati dia lah.Janji blog ni berupdate ye dakk ? behehee.Kepada mana-mana classmate aku terutamanya si Ismah yang sekarang ni duk baca entry ni.Terima kasih sudi singgah yaa ? LOL.Whatever la gua tak kesahh.Malas nak layan.Janji gua hupdatee beheheee.Sudi baca kan ?? Krik krik.Owh yaa.Esok gua kena perform untuk pertandingan syarahan bahasa arab sempena bulan bahasa kat sekolah gua.So,wish me luck :) I hope i can do the best,InsyaAllah.

"I Have No Time For Your Negative Bullshit "
Toodles,
Assalamualaikum 

Freebies - Pinkylicious Skin ( Blogskin )
10:00 - 7 comments

PINKYLICIOUS SKIN

Toodles,
Assalamualaikum 

Bermulanya Extra Class
15:39 - 12 comments

Extra Class
Assalamualaikum and salam hujung minggu people

Dua hari tak menaip.Rasa macam dah doploh bulan tak menaip.Blank.Tak tahu nak mula dengan ayat apa.Main hentaamm jek.Boleh gituuu ? ehhhh.Hari ni,aku rasa macam nak tenking orang je.(╯°□°)╯Geraam sangat aihh.Esok bermulanya minggu paling busy.Busy dengan extra class sampai pukul 4.30 petang setiap hari.Well said,kepala dah mula berserabut,stress dan feningg kepala guaa.Homework belum lagi sentuh,tuptup pergi sentuh keyboard laptop ehh ? bila nak siapp Adam oihh !

Baju sekolah,jadual dah siap kemas tadi.Tinggal homework dan persiapan diri aku untuk menerima hakikat yang aku ni PT3's candidate this year tuu yang belumm kemass lagi.Behehee.(。・ω・。)Kadang-kadang tu.Pernah jugak terfikir "Macam mana aku boleh jadi tabah masa aku darjah enam?" Tabah bila pergi extra class malam,pagi,petang.Bila difikirkan balik.Rasa macam perittt je hidup aku masa darjah enam.Takde masa nak rehat.Belajar,belajar,belajar .(~˘▾˘)~

And kalau difikir positif.Usaha aku selama darjah enam tu berbaloi.Alhamdulillah (˘▾˘) Allah balas cash usaha aku tu dengan 5 abjad impian setiap UPSR's Candidates.Rasanya,aku kena cari balik 'Ketabahan' aku masa darjah enam 3 tahun lalu.Prestasi aku akhir-akhir ni rasanya makin menurun.Lambat tangkap apa cikgu ajar.Mudah mengalah.Ya Allah tolonglah hambamu ini.I have to move on.Kena kejar cita-cita aku selama ni.Nak buat mak aku happy dan bangga dengan kejayaan aku ! #PRAYFORME

Sesungguhnya Allah tidak akan mengubah nasib suatu kaum kecuali kaum itu sendiri yang mengubah apa yang ada pada diri mereka -Ar-Ra'd:11-

Toodles,
Assalamualaikum 

Freebies - EXO Cursor
20:54 - 9 comments

Freebies - EXO Cursor
Assalamualaikum and Goodnight people :)

Malam ni decide nak bagi freebies je.Malas nak perah otak cari idea beheheeee.Sehari suntuk sekolah.Takde masa untuk lepas stress.Jawabnya malam baru boleh online,sign in blogger.com wehee.Actually,dah lama sebenarnyaa nak bagi freebies tapi takde masa ehhhhh.Yeke ? huh.Nevermind.

Yeahh.Im officially a fans of EXO.Heheee.Jadi fans mereka sejak 4 bulan yang lepas.Btw,aku bukan Hardcore fans sangat.Fans biasa-biasa je.heheee.Bestsangat dengar lagu diorang,kahkah and dengar kata diorang ada buat comeback ! lagu baruu 15 April ni.Yep.Harini.Tapi duk usha-usha kat pakcik youtube takde pulak jumpa noh.Err.Hm.Nevermind.Jumss jum usha video teaser diorang beheheheeeee : -

 

Panjang pulak aku merapu.Kata nak bagi freebies ? ehhh.Sila guna dengan berhemah ye :) My own made.Do not claims as yours.Do not repost.Terima Kasih,thank you.Tochee heheheh.Pilih mana berkenan.

FREEBIES EXO CURSOR
Click Image > Copy Image URL





Tutorial Cara letak cursor dalam blog  [ CLICK ]




Toodles,
Assalamualaikum 

Siapa betul ni ?
18:56 - 14 comments

Tumblr 
Assalamualaikum & Selamat petang people (˘▾˘)

Omnomnon.Nyumms.Sedapnya kalau dapat telan kek kat atas.Gulp! beheheee.Actually,kelas inggeris kat sekolah tadi memang gempak happening gilaaa nak mampus k. over.Fuuh,teacher norizan mood tak berapa okay harini uols,siap mengamuk lontar pemadam kat geng gua si mustaqim beheheeee.Kesian aku tengok dia,tapi aku tak tahu kenapa aku ketawa.Sekarang pun tengah menaip dalam ketawa ehhhh. (TεT)

Actually minggu lepas sebelum cuti lagi teacher ada bagi novel task kat aku and geng gua.Siap create group and bagi tajuk task sorang-sorang.Lepas habis je kelas teacher,terus aku lupa tajuk task group aku.WTH gilaa aku ni.Pelupa betul.Nasib baik aku ada ahli group yang tak pelupa macam aku,\( ^o)( ^ 0 ^ )(o^ )/terus aku tanya geng group aku si qosimi.Dia cakap group aku kena buat 'Novel Theme' haaa.


And then selepas itu,kitorang berkumpul and prepare for the presentation untuk hari ini.Cerita teacher aku mengamuk hari ni tu disebabkan sesetengah group manusia yang malas and tak siapkan task diorang.Ciss.Satu kelas dapat halwa telinga  30 minit.Ulang suara 30 minit.(ノ´ー`)ノTapi tak seteruk cikgu BM aku masa darjah 6 lol.Dalam teacher tengah mengamuk,sempat jugak teacher tanya group diorang pasal tajuk task masing-masing.Sorang-sorang jawab sambil menunduk kesian ehhhh.

And and bila sampai turn 1 group ni.Diorang cakap tajuk task depa kena buat  'Novel Theme' .Terus teacher tengking mereka sebab group gua dah buat task 'Novel Theme' .Dalam aku tengah pandang diorang,diorang jeling mata hantu kat aku and cakap group diorang yang buat 'Novel Theme' Ehhh? siapa betul ni ?

aku cakaplah kat depa yang mungkin diorang salah dengar tajuk task haritu kot.Maybe diorang kena buat 'Setting Novel' sebab sound word 'Setting' almost same with 'Theme' → 'Settheme' .Diorang terus berambus tanpa pandang muka guaa ehhh kuangjaaaaaaa.Kalau betul pun diorang yang buat task 'Novel Theme' kenapa diorang tak siapkan jugak ? atleast aku buat.Alahai .Whatever peoplee (︶ω︶)



Toodles,
Assalamualaikum 

CPUV/BE Nuffnang Ke-26
08:30 - 11 comments

Assalamualaikum and Gudmornengg people
Alhamdulillah.CPUV pertama untuk bulan april.Actually dah lama dapat CPUV ni.Tapi sekarang baru nak update.Bagus sangat aih perangai kau Adam oi.Last but not least.Thank You nuffnang and advertiser :)) Jangan lupa click tau uolss ngeeeee.Adios ~

Toodles,
Assalamualaikum 

Mengumpat
20:50 - 14 comments

Gambar Hiasan Semata

Assalamualaikum and Salam Hujung Minggu people 

Ehem.Gejala mengumpat ni memang tak asing lagi kita dengar.Skema gila ayat.Dari moyang sampai ke sekarang.Tak habis-habis duk mengumpat ceyhh .Tak kira muda semua duk terjebak.Aku memang naik angin dengan manusia macam ni.Perasan diri dia best of the best.Perasan perfect apa lagi kau nak ? huh.Biasanya orang macam ni selalunya talam 15 2 muka.Kat depan,pijak semut pun tak mampus mati.Tapi kat belakang bukan main duk mengumpat mengata orang .hell mann ! You think you're perfect ? huh?

Whatever people.Mulut orang kita tak boleh tutup.Tapi perangai kita boleh ubah.So people,Berubahlah.Ehem.Kata kat diri sendiri jugak :p beheheeee.

Toodles,
Assalamualaikum 

Baca Novel
19:36 - 9 comments

READ NOVEL
Assalamualaikum & Salam Jumaat people

Kemain sangat tajuk entri tu.Padahal tuan empunya badan sendiri tak suka baca novel.Dah buang tebiat kah aku letak tajut entri cenggituu ? beheheee.Lama sangat tak menaip,tuptup harini rajin pulak nak menaip eh ? Heloo guys ! Miss me ? lol.K nobody / KrikKrik / . Dalam banyak-banyak buku kat dunia ni,aku paling tak suka baca novel.Seriously.Aku rasa macam membazir masa je baca novel .Pemalas sangat aku ni sebab tu BM PENULISAN mantain je markah 84% dari form1 sampai form 3 apa kejadah lol.

Kadang-kadang tu bila semakin ramai manusia kat kelas aku ni jadi 'Hantu Novel' ada gak perasaan teringin nak baca novel .Banyak jugak aku survey novel-novel best kat Muda Osman haritu.Tapi rasa berat poket pulak nak keluarkan duit ciss.So,decide nak pinjam novel kawan je heeee.Aku rasa macam nak cabar diri sendiri habiskan novel setebal tilam dalam masa sebulan.Haa ! boleh gitu?.InsyaAllah kahkah.

Toodles,
Assalamualaikum 

Mini GA I Love Monopod By Emas Putih
19:59 - 3 comments

As-Salam


Hadiah :
1 x Monopod bernilai RM45
15 x Button Badge Limited Edition by Emas Putih
10 x Bookmark Limited Edition by Emas Putih

Mini GA ini Seminggu Sahaja !! Syarat simpler giler!!
Nak join sila tekan banner di atas :)

Blog Feed Testing and Blog Under Construction
00:12 - 2 comments

Hmm.Penatnya.Kebelakangan ni feed blog asyik problem je .Tak tahu apa masalahnya.Dah try banyak kali dah haaa ...Hmm..Pray for me.Semoga Allah permudahkan segalanya.Ameenn..Oh yaa,Blog under construction.Blog dalam pembinaan tema/design yang baru .Terima kasih sudi singgah :) 

Aku Isterinya Episod 1 - Tonton Online
21:22 - 1 comments

Aku Isterinya Episod 1
SLOT AKASIA TV3
AKU ISTERINYA EPISODE 1
TONTON ONLINE