Result PT3 guwe

Tuesday, December 30, 2014

Assalamualaikum Warahmatullahiwabarakatuh.

Hai ciptaans tuhan.
Its been a while , blog senyap tanpa sebarang update huks.
Takda mood nak blogging sebenarnya , bila dah ada mood , idea nak menaip pula tiada behehe.
Well , seperti yang diketahui dunia , result PT3 dah keluar 22haribulan , last week .
So , dah agak basi dah entri ni , well , makanan kalau dah basi memang tak sedap dok ?
Same goes to this entry huks , hadamkan sajooo guwe tak paksa.


I received a lot of questions on my ask.fm account.
And yeps , semua soalans are related to PT3 result ;

" Awak dapat berapa jeh PT3 "
" Dapat berapa A ?! "

Seakan macam tuler bunyinya.
Memang tak ah guwe jawab semua soalan , bagi jawaban pun macam harem takde kaitan dengan soalan hahaha.
So, bagi menjawab segala kekeliruan para anons guwe terbitkan la entri sebegini , ececeh kau.

Haaa , to be honest i got 7A's in my PT3 exam , Alhamdulillah syukur.
Although , target guwe tak tercapai , but its okay huks.
Manusia memang takkan pernah berpuas hati , but i strengly hold this statement ;
" PT3 ni bukan penamat hidup dan pemusnah masa depan kau , Ingat form 4 masih ada , Allah takkan uji hambanya melebihi kemampuannya "
To be honest , guwe sebenarnya tak ambil lagi slip result guwe behehe.
Sekarang ni , tengah duk kat Key - El.
Tak dapek nak balik sebab banjir di Kelantan Allahu , #PrayForPantaiTimur
Dah 2minggu duk sini , sebelum result haritu tiket bas habis wooo huks.
Dugaan sungguh.

PT3 ni memang lebih sukar than PMR
Well , semua exam susah kan ? kalau tak susah bukan exam namanya.
Yeps , kami batch99 nak cakap yang PT3 ni lebih susah than PMR je ,Takde pun nak kata yang PMR ni senang , takde.

Pleasela , jangan perlekehkan kami yang ambil PT3 ni.
PT3 ni memang kelam kabut , bulan 6 baru tetapkan format dengan soalan dia yang KBAT ( Kemahiran berfikir aras tinggi " macam format SPM.

Pencapaian PT3 tahun ni pun merosot berbanding dengan PMR , tahun tahun sebelumnya.
Manakan tidak,gred dia pun lebih tinggi berbanding gred PMR
70 baru B , 80 A.
Haaa kau siap ada gred F lagi means gred E tu tak GAGAL lagi huks.

Alhamdulillah , semua lulus syukur.
Ramai je kawan guwe yang dapat gred F , bebudak MRSM n SBP pun ade dapat gred F huhu.

Last but not least ,
Tahniah ah Bebudaks pandai yang dapat straight As
Congrats to all my friends and blogger yang dapat result gegempaksss hiks


  • Amy - 9A
  • Alif - 6A
  • Nadirah - 10A
  • Syakir - 8A
  • Sabrina SA ( Blogger ) - 7A
K daaa bye toodlesss,



You Might Also Like

6 Like This Entry: