PT3 Is Over Yoo.
21:32 - 4 comments

Assalamualaikum.
Ehem.Its been a while.Sebulan lebih tak update entri.Kah.Blog ni pun dah lama terbiar kesian. *Tiup debu.fuhh.How to start? ahh.Tak tahu nak mula dari mana.Im soooo happpyy ! :) Guess what ? Finally , PT3 Is over.Wohuuu.*Menyalak dalam bilik sesorang.


Rasa macam tak percaya gilaa.Sebulan sebelum tuu ? no laptop/internet/phone.Laptop aku mak aku pegang Tsk :') Time tu aku rasa macam lifeless gila.Macam mana nak survive? kahkah.Alhamdulillah lah kan, nasib baik hidup lagi haahaha.Dekat sekolah,memang busy gila nak meninggal.Hari-hari kem ahhh.Dalam hati duk pikir bila la nak habis PT3 ni lepastu duk pikiq nak buat apa lepas PT3 haha.

Everybody with their own plans.Semua dah ada perancangan masing-masing nak buat apa lepas PT3.Ada yang cakap nak main games puas-puas and paling rare sekali ada yang cakap nak kerja dekat kedai tayar haahaha.Apa-apa jela,asalkan kau bahagia sudahh .

Satu hari sebelum PT3 tu semua pelajar tingkatan 3 ada majlis dengan guru form 3 untuk RestuIlmu.Ada yang menangis,ada yang gelak.Aku pun tak paham dengan manusia yang gelak haritu.Lepas je majlis tu,kena susun meja dengan kerusi.Semua orang sibuk duk tengok angka giliran dan kedudukan masing-masing.Same goes to me :) kiri kanan aku,dua-dua budak kelas aku haaha.

FIRST EXAM - BM & MATH
Serius cakap.Aku memang tak suka MATH.Ahh.Tup tup MATH hari pertama.Spoil gilaaa.Dah kenapeeee?.Malam tu ,aku study math jee manjang.Hafal formula,buat latihan.Same goes to BM.Tidur pukul 3 pagi.Bahana last minute study haaaha.Jangan jadi macam aku !.

Hari pertama PT3.Bangun pagi,mandi,sembahyang,baca nota.Lepastu jerit kat adik aku

Aku : Woi ! PT3 harini woii.
Adik : *Muka blurr.

Untunglah dapat adik yang terlebih memahami :3.Perasaan aku pagi tu dekat depan dewan sekolah memang nervous gila.Tapi taklah nervous sangat sebab mula exam dengan BM lepastu baru MATH.
Alhamdulillah,Paper BM taklah susah sangat :) But not for MATH.Aku memang tabik spring kat mereka yang pandai MATH :') Susah-susah pun Alhamdulillah,boleh jugak jawab haha.


SECOND EXAM - BI & SN
Subject feveret aku wohuu.Exam BI taklah complicated sangat but ada jugak part yang complicated sikit tapi tetap boleh jawab,Alhamdulillah :') Untuk SN pulak,bagi aku memang double senang gila daripada TRIAL haritu.Alhamdulillah tajuk yang aku hafal kebanyakannnya masuk hikhik tu yang suka gilaa tu.

THIRD EXAM - KH & PAI
Subject KH memang tak lena tidur malam tu.Duk hafal baca nota yang cikgu bagi.Alhamdulillah pagi tu ,everything was okay :) Haha.First time okayh,boleh jawab KH haha.Lepastu PAI.PAI formula dia? Hafal,hafal,baca.Soalan KBAT dia memang cekik otak gila.Hhaa.But Alhamdulillah semua okay.Actually PAI is my feveret subject tooh.

Haritu last exam.Everybody was happy 'Merdeka' but not for me.Aku amik arab.Hahaha.Paling tak puas hati,mereka semua dapat cuti dengan pengetua ahhh.Tergugat iman gua *Takde kaitan.

LAST EXAM - BA
Ustazah bahasa arab aku memang struggle habis-habis untuk kami.Pagi tu? dia menangis peluk pelajar perempuan dekat depan dewan and pesan suh buat yang terbaik :') aku memang kesian and appreciate sangat kat dia.Dia tunggu kitorang depan dewan sampai habis exam :') You're the best ustazah everr.Alhamdulillah semua orang dapat jawab :')

And after that,kitorang bebas ! wohuu freedomm.Happy gilaaa ! omjayhh.Hahaha.Balik rumah,terus capai laptop dengan umi haha.Lepastu duk pikiq apa nak buat haha.Tak tahu pulak nak buat apa masa tu.Time sebelum exam aritu kemain,nak buat itu,nak buat ini hahaha.


Apa-apapun.Alhamdulillah.In Shaa Allah lulus semua Aminnnn ! :) Doakan yang terbaik buat aku okay? haha.Kesian dekat abang kakak SPM dekat sekolah aku,cuti seminggu deepavali ni diorang ada kelas & kem kahkah Padan muka haha.Apa-apapun goodluck buat mereka yang akan menduduki SPM this year :) Wish you all the best .

Entri kali ni panjang sikit.Sebab nak luah semua dalam hati *ececeh.Till then,toodles...



LEAVE YOUR COMMENT HERE, I WOULD APPRECIATE THAT TQ
No spamming.
No harsh words.
Sign in to comment.
Mind your language.
I will reply your comment within 24h.
Mind to click my nuffnang, I will click yours back.

4 comments:

  1. wahaha! sama lah kita! jom baca ni pulak!
    Pasal pengalam ambil pt3 je...

    http://faranymboboiboy.blogspot.com/2014/10/experience-of-pt3-examination-reports.html

    ReplyDelete
  2. untung nya lah adam soalan pt3 sains lagi senang. ina punya, double triple punya susah T-T

    ReplyDelete