Kucing Oh Kucing !
19:19 - 5 comments

Assalamualaikum.

Hai hoi.Menaip sambil diiringi alunan lagu Bro Michael Buble - Close Your Eyes.Torbaik katekoo.Tadi kat sekolah ada listening test BI & BM untuk PT3 nanti.Alhamdulillah la kan,takde complicated sangat kot rasanya.Diorang pasang tape , kitorang dengar lepastu jawab soalan yang dia bagi.

" Yang real test nanti hari selasa ni.Wish me luck ! "

Okee.Ni nak cite pasal kucing kat rumah.Actually,kitorang family takde pun bela kucingTapi si kucing ni datang lepak free2 kat rumah.Banyak cantek kau.Da lama rasanya kucing ni duk melepak kat rumah.Memang sangat lama.From aku darjah satu lagi kot if im not mistaken.Serious.Memang panjang umur dia .

Hiasan semata

Yang paling terbaik pasal kucing ni.Da berpuluh kali kot dia lahirkan anak.Tapi yang sedihnya anak2 dia semua pendek umur kot.Tak sempat nak besar dah mati.Kadang-kadang tu,kalau anak dia ada 4 ekor.1 je yang panjang umur.Geram betul.Aku yang manusia ni pulak tak tenteram hati duk pikir dia letak anak2 dia kat mana.Ish ish.

" 2 Minggu lepas dia lahirkan anak lagi "

Ya Allah.Punyalah banyak kali dia mengandung,tapi tak reti nak jaga anak .Anak dia 4 ekor.Yang latest ni dia letak anak dia dalam pasu bunga sebelah pintu rumah.Semalam aku adalah duk usha2 anak kucing kat dalam pasu tu,sekali tengok mak dia pun ada sekali.Punya terkejut aku.Nasib baik,dia tak cakar muka aku.Punyalah garang macam singa katekoo.

Hari ni.Terkejut sangat ! balik sekolah tadi adalah bau bangkai busuk.Tapi duk mamai bau busuk apa.Kakak aku suh aku tengok anak kucing dalam pasu tu kot2 ada yang mati ke.Sekali tengok ada nampak sekor je anak kucing hitam daripada 4 ekor semalam.Aku pun macam pelik jugak

" Dah kenpa dia tinggal anak dia sorang-sorang.Yang lain dia bawak pegi kan ?! "

Cuba check balik.Ya Allah.Anak kucing hitam tu dah mati.Perut dia kembung.Kesian sangat.Baru lepas tanam je tadi.Kesian tengok,kecik lagi tak sempat nak membesar.hmm

" Kucing Oh Kucing ! "


LEAVE YOUR COMMENT HERE, I WOULD APPRECIATE THAT TQ
No spamming.
No harsh words.
Sign in to comment.
Mind your language.
I will reply your comment within 24h.
Mind to click my nuffnang, I will click yours back.

5 comments:

  1. biasa le tu... kalo nak bagi dia membesar, tak payah pegang2 masa kecik.. biar di survive
    bila dah besar main perabih :)

    ReplyDelete
  2. kesiannya ank kucing tue ..ibu kucing mmg macam tue kadang2 dia buat perangai pelik waktu jaga anak ..mungkin ada sebab kenapa dia tinggalkan anak kucing hitam tue =(

    ReplyDelete
  3. tp mmg ade ibu kucing tak reti bela anak pun .....
    kucinga ku dulu pun sama .... kali ke2 branak die plak mati ..mlm beranak ...pg2 tu mati ... tp nasib baik tak jd pontianak ...kan klu pompuan mati beranak jd pontianak klu dlm filem kan ... kucing mati branak ??

    ReplyDelete