Exam PT3 Yang asdfghjkl

Thursday, August 07, 2014

Assalamualaikum.

Ya Allah dah berabad lamanya tanpa sebarang update.Kalau boleh , hari-hari nak update.Tapi encik idea ni main pasang surut,sekejap datang sekejap tak.Kadang-kadang tu,bila idea tu datang,makcik malas pulak timbul.Gamaknya , memang tak berupdate lah blog ni.

" Terima kasih kepada mereka yang masih sudi singgah ke blogyang serba usang ini " haha.

Rindu zaman form 2 dulu.Sekarang form 3.Sangat-sangat berbeza okay, " Bagai gajah dengan semut " main hentam je perumpamaan hahaha.Jauh bezanya tu.Kalau dulu boleh rileks2 main2 tapi sekarang tak.Memang kena struggle habis-habisan.

" Tahun ni EXAM " Seram sejuk je bila taip perkataan ' E-X-A-M ' kemain kau.Haha.Sebulan lepas,cikgu Syaid ada bagi example slip exam untuk PT3 nanti.Ya Allah.baru tengok slip dah naik seram sejuknya.Nampak sangat aku ni tiada persediaan.


" Exam PT3 " PMR dah takde tahun ni.Sedih gila kot.PMR tenggelam PT3 pulak timbul.Dahla last minute keluarkan format lepastu soalan dia yang asdfghjkl tu memang cekik darah betul.Macam mana pun,sekarang ni aku memang tengah struggle habis-habisan.Belek balik dan recall semua yang pernah aku belajar.Allahu.

Minggu ni batch kami ada ujian lisan bahasa melayu dengan inggeris.Memang betul-betul iras MUET yang Universiti tu.Tapi ni edisi sekolah menengah kahkah.Apa-apapun , tolong doakan yang terbaik untuk aku okay?

" Kelas Tambahan " Macam biasala kan,batch-batch yang ada exam macam aku tahun ni memang takde masa nak rehat.Kalau boleh,hari-hari nak buat kelas.Naik muak dah tengok papan hitam kahkah.Pendek kata,kelaslah tempat kami luangkan masa sehari-hari.

Esok JUMAAT.Cuti sebenornya.Tapi ustazah bahasa arab decide nak buat kelas hukhuk.Aku macam ' !@#$% ' Ya Allah takde rehat lagilah gamaknya.sigh.Boleh katakan takde cuti,takde masa nak rehat lagi.Belajar belajar belajar .Belajar itu satu ibadah . " Siapa yang usaha lebih dialah yang akan menuai hasil lebih " tak gituuuu ?

Sedih sebenarnya.But itsokay.Nak berjaya tu bukan senang.Usaha , Tabah , Tawakal.
" Biar kita susah sekarang , Senang kemudian " - Ustazah Rabiah ( B.Arab 's Teacher )

Banyak lagi sebenarnya nak cite tapi kalau nak taip habis memang panjang berjela la gamaknya.Till we meet again :)
Toodless ...


You Might Also Like

3 Like This Entry:

  1. belajar tu propaganda untuk merosakkan pemikiran budak zaman skarang. so tak payah belajar. hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. ouuh....macam tuh erk??...baru tahu..kah!kah!..(just wondering)

      Delete
  2. goodluck ye...doakan ira plk taun depan...mmg kaw2 habis batch 99 ngan 00...bahan experiment la katakan -_-'

    ReplyDelete