Kepci Burger Zinger Remixed

Thursday, June 05, 2014


Assalamualaikum Chentaa

Ehem ehem.Rasa macam lapor pulak bila taip entri ni.Jangan sampai jatuh air liur atas keyboard sudah hikhik.Macam yang dalam iklan hari-hari,kepci dah keluarkan burger baru.'Zinger Remixed' namanya.Kemainn kan iklan,kasi terliur lapak je bila tengok.Kebetulan Kepci drivethrough baru je bukak tak jauh sangat pun dari rumah haku.Nah,apa lagi,gua kasitahulah kakak aku pasai ni.Tak sabar rasanya nak makan,harapnya sedap macam yang dalam iklanlah kan?


Gua order yang jenis 'Box' lebih kurang 12 hengget rasanya,dalam tu ada burger ni,ayam 1 ketul lepastu potato yang bulat-bulat tu.Bagi aku,burger ni tak sedap sangat.Yep,tak sedap ,sesedap dalam iklan.Betul lah orang kata, 'Indah Khabar dari Rupa' hukhuk.Tapi gua telan sampai habis jugak kahkah.Aku tak sukalah lada yang dia letak dalam tu.Sebab tu kot rasa dia jadi macam pelik sikit erk.Kesahlah kan? janji perut kenyang behehee.Ada yang dah cuba? lain orang,lain citarasanya,mungkin ada yang kata sedap kan? Tapi kadang-kadang si pekerja yang buat burger ni pun main peranan jugak untuk memastikan rasa burger ni yedak?

Till then :) Assalamualaikum

You Might Also Like

9 Like This Entry:

  1. waa kena try ni. memang nampak sedap. tapi fiqa suka ayam dia yang ada lada hijau tu. fiqa lupa apa nama dia haha

    ReplyDelete
  2. lapar lahh akak baca entri adam yg ni haha

    ReplyDelete
  3. memang tak kena jugak dengan tekak .. heheh .. better burger 'reloaded' yang sebelum neh lagi .. :)

    ReplyDelete
  4. besarnya. nampak cam pedas jee. siap ade jalapeno lak tu. yg sebelum ni punya burger pun tk boleh tahan pedas dia apentah lagi nk makan burger baru ni. hehe >_<

    ReplyDelete
  5. burgernya sama macam biasa.. tp jijah xsuka yg kentang dia mcm bergedel tu..xsedap..hehe

    ReplyDelete
  6. oh my terliur gila nih nak makan... suka burger dia tapi sayur dia msti buang XDD ahaha (rugi ya amat) XDD
    nanti kalau pgi kfc nak try lah :D

    ReplyDelete
  7. yg lada jalapeno tu kan? member pernah bgtau tak sedap sebab tu tak terasa langsung nak try. hehe

    ReplyDelete
  8. hehehe..strategi marketing.. nak tarik pelanggan kena lah tunjuk kata sedap padahal tak sedap pon..hahaha..

    ReplyDelete