Cerita Mid Year Exam Gua
13:15 - 9 comments

ExamTryna study

Assalamualaikum Chentaa

Ehem ehem.Takde angin takde taufan tetiba rajin nak ceghito pasai exam hikhik.Ya Allah nikmat sangat aihh bila dapat berehat time cuti-cuti panjang macam ni omnomnom.Cuti-cuti ni tak pergi jalan mana-mana pon.Duk kat rumah tengok temptation of wife jek hukhuk.Lepaihni mesti ada blogger duk update trip holiday ngan family kan kan? Allahh bestnyaa korang!:)

Dua minggu lepas, gua ada mid year exam.Alaa,bebudak sekolah kan? 2 bulan sekali lepaihtu exam .Well said,aku memang tak suka exam.Gila siapa suka exam? tapi kenkadang en exam ni useful jugak kahkah.Dari situ,kita boleh nilai sendiri tahap kefahaman kita .Btw,kalau dibanding dengan exam PMR dengan PT3 aku lebih rela jadi gila pilih PMR berbanding PT3 yang tah hape hape. Yup im from batch 99 . Kesiannya kitorang T^T.

~So true

Gua ni jenis yang last minit study,tapi exam yang first month harituu gua study sampai malam wokeyhh.Serious aku rasa that was the first time,aku struggle gila-gilo semata-mata untuk exam T^T.Tapi kan yang mid year exam ni gua kurang struggle sangat.Tapi,alhamdulillah lah kan,sebab dapat jawab .Aku tak kata pun,kalau tak struggle exam pun boleh jawab exam.No no ! tanpa usaha ,takdek guna jugak kan kan?

I love linguistic subjects! Yup.Aku suka gila subject BI,BM but not BA hukhuk T^T.Aku sendiri tak tahu kenapa aku ambil subject Bahasa Arab .Kenapa? dah takdek guna gua nak menyesal .That was too late okayhh.Btw,Alhamdulillah gua dapat jawab exam dengan baik.Thank you Allah :') walaupun ada yang kureeng tapi sikit je pun Alhamdulillah syukur.Aku harap resultnya pun macam tu jugak lah yee? In shaa Allah.Lepaihni janganlah ada yang suh update result yaa? hukhuk

Wise kid 👌
LAWAK HAMBAR HAHAHA



LEAVE YOUR COMMENT HERE, I WOULD APPRECIATE THAT TQ
No spamming.
No harsh words.
Sign in to comment.
Mind your language.
I will reply your comment within 24h.
Mind to click my nuffnang, I will click yours back.

9 comments:

  1. aku pun ade midyear exam sblom cuti.. so, sama2 nerves tunggu result. hehee

    ReplyDelete
  2. salam. alhamdulillah..bagus la tu dik dapat jawab dengan baik :)

    ReplyDelete
  3. hahahaha lawak gambar tu. btw good luck! semoga result gempak ^^

    ReplyDelete
  4. hai adam ! akak pun sama jenis study last minute jgk hee

    ReplyDelete
  5. Dulu masa f3 & f5, arab tak pernah dapat A pun, tapi Alhamdulillah exam betul2 dapat A. Yg penting usaha, doa, tawakal.

    Mesej yg last tu baikk punyerr. Tiap kali fail buat cmni kat ayah. Haha
    All the best ye!

    ReplyDelete
  6. kak husna tak minat sgt bahasa linguistik nih..hehehe.. tak kena dgn jiwa..:p

    selamat bercuti adam..:)

    ReplyDelete
  7. sma la mcm aisyah,,suke baca last minute.. pahtu mula la trcari2 buku..hukhuk :P

    ReplyDelete
  8. lawaklah.. ni kalau try nih mau kena pelempang dgn abah dulu nih ahahaha XDD

    ReplyDelete