Tutorial - Cute Floating Online User
11:34 - 7 comments


Assalamualaikum dan Heloo people

Salam hujung minggu :) Dah lama sebenarnya gua tak bertutorial disebabkan mood malas + mata pening tengok codes-codes bertaburan.Disebabkan ramai yang request tanya pasal ni,gua rasa serba salah pulak kalau tak buat .Actually,benda ni dah takde dah kat blog aku.Baru dua hari lepas aku buang HAHAHA.So,bagi yang berminat,boleh ikut tutorial ini :)

1st STEP
Disebabkan taknak memanjangkan tutorial ni,sila rujuk tutorial akak Lyssa Faizureen dulu ya, [KLIK SINI]

2nd STEP
Blogger >Add a gadget > HTML Javascript 

3rd STEP
Copy code di bawah dan pastekan di bahagian HTML Javascript tadi :)
[KLIK SINI] untuk copy codes

4th STEP
Save gadget

URL CUTE IMAGE boleh gantikan dengan image kat bawah ni :)
    
Cred image : Applepine

  • Kalau nak request tutorial atau nak tanya apa-apa boleh contact adam kat sini [ASK.FM]
Toodles,
Assalamualaikum 
LEAVE YOUR COMMENT HERE, I WOULD APPRECIATE THAT TQ
No spamming.
No harsh words.
Sign in to comment.
Mind your language.
I will reply your comment within 24h.
Mind to click my nuffnang, I will click yours back.

7 comments: