Baca Novel

Friday, April 11, 2014

READ NOVEL
Assalamualaikum & Salam Jumaat people

Kemain sangat tajuk entri tu.Padahal tuan empunya badan sendiri tak suka baca novel.Dah buang tebiat kah aku letak tajut entri cenggituu ? beheheee.Lama sangat tak menaip,tuptup harini rajin pulak nak menaip eh ? Heloo guys ! Miss me ? lol.K nobody / KrikKrik / . Dalam banyak-banyak buku kat dunia ni,aku paling tak suka baca novel.Seriously.Aku rasa macam membazir masa je baca novel .Pemalas sangat aku ni sebab tu BM PENULISAN mantain je markah 84% dari form1 sampai form 3 apa kejadah lol.

Kadang-kadang tu bila semakin ramai manusia kat kelas aku ni jadi 'Hantu Novel' ada gak perasaan teringin nak baca novel .Banyak jugak aku survey novel-novel best kat Muda Osman haritu.Tapi rasa berat poket pulak nak keluarkan duit ciss.So,decide nak pinjam novel kawan je heeee.Aku rasa macam nak cabar diri sendiri habiskan novel setebal tilam dalam masa sebulan.Haa ! boleh gitu?.InsyaAllah kahkah.

Toodles,
Assalamualaikum 

You Might Also Like

9 Like This Entry:

  1. sy dulu ja suka baca novel.sekarang tak lagi. hehe.

    ReplyDelete
  2. kak mia ni pun ada novel yang belum habis dibaca lagi... huhuhu

    ReplyDelete
  3. klo jln citer menarik n penggunaan bahasa gramatis yg memukau sure membuatkan hati meronta2 nak baca sampai habis
    penulis ternama: sharifah abu salem
    suka baca karya beliau. bahasa cukup memukau! jln citer yg digarap juga menarik!

    ReplyDelete
  4. ceh,ingat peminat novel . Tinggi apa markah BM tu ! Tahniah =)

    http://hanismasturina.blogspot.com/2014/04/sindrom-down.html

    ReplyDelete
  5. best la baca novel... ;)
    plih nvel yg kena dgn jiwa sendiri.. :P

    ReplyDelete
  6. BM 84% ok lah tuh... bnykkan menulis sure leh dapat 95 ke atas XDD ahaha...
    dah jadi hantu novel belum?? dulu minat baca novel melayu skrg dah kurang sbb kurang menarik minta... prefer baca novel luar negara yg genre horror, mystery, case, fantasy XDD ahaha..
    nanti aklau nak beli novel or buku bebanyak dgn harga murah gi lah beli time sale tak pun urm pi time Big Bad Wolf ada buat booth time tu.. harga mmg drop ya amat XDD
    bukan takat novel je.. buku masak, ilmiah, melancong, kraft, bookfordumb.. ahahaha XDD macam2 lah kiranya :D
    Btw pinjam novel apa dekat kwn? XD

    ReplyDelete
  7. prefer baca manga, manhwa lagi dari novel fufufufu XD

    ReplyDelete
  8. ehh, oke apa 84% tuu...maintain pulak tu..xde down pun kan :D

    ReplyDelete