Kisah Hari Pertama Sekolah...

Wednesday, January 01, 2014

Assalamualaikum dan Heloo people 
Ehem.Sejak bila pulak aku beminat nak 'up' kisah sekolah macam ni ? huh.Abaikan.Hari pertama persekolahan setelah sebulan becuti memang spoil mood habes.Mana taknya,manusia tak reti bersyukur macam aku ni memang takkan ada rasa puas hati walaupun cuti sebulan .lol.Wel,seperti yang disediamaklum,Im 15 years old this year ? gila tua bangka dah aku ni.uhuk.Ya,macam biasa,bila dah biasa sangat bangun lambat pagi-pagi memang susahlah nak bangun awal ke sekolah,tapi lain pulak jadinya,ringan pulak mata ni nak bangun awal pagi-pagi ke sekolah.lol.

Kononnya,semangat tahap nak makan pizza,besungguh-sungguh nak ke sekolah,tapi sebaliknya.Bila sampai depan pagar sekolah,rasa macam seronok pun ada.Tapi perasaan nevousnya tu tahap kuasa sepuluh.huh?.Tunggu 1 hingga 20 minit.Sangat lama okay? baru dengaq pengumuman daripada cikgu bertugas untuk begegas ke dewan.Sampai ke dewan.Ya Allah,berduyun-duyun manusia bagai nak beperang,berterabur,berlari etc.Sakit pulak mata *_*.

Duduk behimpit seksa dalam dewan.Seksanya memang tak boleh nak dibayang.Rakyat di sekolah memang ramai tahap dewan besar sekolah pun tak muat.Dengar ucapan dari YB Pengetua teus naik mengantuk dan yang tak boleh blah bila kedua belah kaki aku ni kejang tahap kejang kuasa 6 tak boleh nak bangun.Ya Allah bertambah seksa la aku ni.Nyaris terjatuh masa bangun selepas ucapan.Nasib baik boleh cover macho malu aku ni.Memang tak boleh blah.Stop.malas nak ingat -.- .heee.

Kelas tingkat empat.Ya Allah,rusak mood betul.Pikir positif,mungkin ada hikmah disebaliknya ? huh? terbakar jugaklah lemak aku tadi ulang-alik naik tangga ~*_*~ lol.Tahun ni aku tak duduk sekali dengan kawan rapat tahap isi dengan kuku.Sangat sedih okay? aku amik aliran arab and he ? Instead.Ya aku masih tengah bersedih walaupun aku dah banyak kali gelak tahap mak pontianak kat sekolah tadi ahahaha.And you now ? Im just can't believe !! Aku adalah 'Ketua Kelas' bagi kelas 3 Bestari 2014.Ya Allah lagi betimbunla tanggungjawab aku kejap lagi T^T.Doakan aku supaya lebih bertanggungjawab selepas ini.

Wuuu.So,thats all 'Kisah' hari pertama persekolahan aku yang tak berapa nak happening.lol.Panjang sungguh entri aku kali ni.Dah macam karangan pulak.Aku pun macam tak percaya dapat taip entri panjang berjela macam ni.Mohon tiada yang sakit mata.Okay bye ! Assalamualaikum :)

THANKS FOR READING ^^V

You Might Also Like

5 Like This Entry:

  1. untungnya...jadi ketua kelas...semoga Adam menjadi ketua kelas yang bertanggungjawab dan dedikasi..btw good luck for PBSMR ^^

    ReplyDelete
  2. Hahaahahah! But selamat kembali ke sekolah. Semoga dapat menjalankan tanggungjawab yang diberi ( -_- ). Tak lupa semoga berjaya dalam peperiksaan yang bakal menjelang >.<

    ReplyDelete
  3. Selamat tahun baru dan juga selamat kembali ke sekolah Adam Faiz. belajar rajin-rajin k. :)

    ReplyDelete
  4. selamat tahun baru

    jemput join
    http://www.iuzira.com/2014/01/handphone-giveaway-by-syuhada1981com.html

    ReplyDelete
  5. cewahh jadi ketua kelas. kelas farah pun kat tingkat 4. balik je rumah terus sakit kaki, haha xD

    ReplyDelete