Menyampah dengan Mak Cik
21:13 - 13 comments

er
Assalamualaikum dan selamat malam 
Mood harini tak berapa okay.Geram plus menyampah dengan mak cik si penjual putu halba.Macam biasa bila dah musim hujan ni,berduyun pulak manusia yang pandai ambil kesempatan meniaga putu halba dan akulah pelanggannya ._. Boleh pulak dia jerkah mak aku sebab mak aku tanya dia pasal putu halba dah siap ke belum? padahal kitorang yang tempah dulu kot,geramm.

Mak cik tu mungkin sibuk,tapi dia bolehje cakap dengan baik? jawab dengan baik ? kitorang pelanggan diorang meniaga,macam mana nak meniaga? kan? apa guna prinsip customer is always right? lepastu aku cakap kat mak aku,suh beli kat tempat lain kuat-kuat depan dia .memang tersentapp habis.Aku tak hingat apa lagi aku cakap.Tapi taklah sampai tahap kurang ajar macam mak cik tu huh! menyampah. -.-

Sedapnya makan putu halba panas-panas masa hujan kan ? ada yang pernah cuba? memang sedap.Dah lama tak makan.Takde rezeki kami sekeluarga nak makan benda ni harini hmm,mungkin di hari yang lain? ada hikmah di sebalik kejadian :) image credit to google.


LEAVE YOUR COMMENT HERE, I WOULD APPRECIATE THAT TQ
No spamming.
No harsh words.
Sign in to comment.
Mind your language.
I will reply your comment within 24h.
Mind to click my nuffnang, I will click yours back.

13 comments:

  1. Huhu. Yelah kan.. sape jelah yang x menyampah kalau dah kene jerkah. Nak nak yang kene jerkah tu mak kite pulak. Huhu. Mungkin bukan rezeki adam kalini. Rezeki adam lain kali pulak kot? Hehe.

    ReplyDelete
  2. putu halba? first time dengar.

    makcik tu stress kot.. huhu.. tapi mmg tak patutlah kalau lepaskan marah kt pelanggan.

    ReplyDelete
  3. macam sedap jer.. macam sedap jer.. hehe.. oh ya tuan belog.. nak tanya la.. kat mana yer ambik icon untuk social account like facebook, twitter and insta serta ask.fm yang diletakkan di bahagian sidebar tu?? boleh tak bagitahu kat mana ambik.. huhuhu... *tolonglah jawab*

    ReplyDelete
  4. wah. best putu halba makan time hujan ni. makan panas panas. datang singgah sambil klik. :D

    ReplyDelete
  5. ahh. first time dengar putu halba. makcik tu stress kot.

    ReplyDelete
  6. eh kes yg sama lah... mak akak pon pernah gak kena marah dengan mak cik putu piring.. macam hampeh lepas tu terus tak beli dah . agak2 makcik yg jual putu2 ni memang jenis pagi2 sarapan tebuan agak nya kan... grrrr

    ReplyDelete
  7. Sampi ati dia buat cmni...emm..

    Snggah dan folo blog adam faiz dr ga mojat :)

    ReplyDelete
  8. first time dengar putu halba ni.apatah lagi makan..macam sedap je..nak sikit rasa :p

    ReplyDelete
  9. Tak pernah tahu lagi putu halba ni apa .. 1st time dengar ..

    ReplyDelete
  10. Putu piring, putu mayam, putu bamboo pernah dengar. Tapi putu halba not yet.
    Kalau aku, terus tinggalkan makcik tu. tak sanggup nak tggu lagi.

    ReplyDelete