Bila Tertinggi Orang Cakap...

Monday, November 11, 2013

normal
Assalamualaikum dan Selamat Petang !
Mulut orang kita tak boleh tutup,tapi perangai kita boleh ubah.Entahla,Aku dah penat sebenarnya dengan si cemburu ni.Rabu lepas,result Bahasa Arab keluar,Alhamdulillah dapat score dan tertinggi.Bukan nak riya' ke apa cuma nak cakap yang usaha sebelum ni membuahkan hasil,syukur.Bila dah tertinggi,orang cakap...

  • Dia bukannya pandai sangatpun,harapkan meniru je ( Yang ni aku paling geram,dah sah-sah exam haritu aku duduk dedepan cikgu,takde masa nak meniru -.-")
  • Ala,nasib je pun kalau tak memang akula yang highest ( Oke,yang pastinya sangatla perasan,aku berusaha,untuk score subject ni,dan Alhamdulillah,bukan nasib tapi rezekii ^_^)
  • Kejap lagi mesti dia bangga diri,lepastu cakap kat semua orang ( Seriously takde masa nak bangga ke apa,kalau ada pun aku bangga dengan usaha aku selama ni ;) )

Susah betul nak hidup dengan orang yang anggap diri dia the best of the bestessssssss ni,naik meluat,loya tahap nak mengandungggg! byeee....

You Might Also Like

11 Like This Entry:

  1. chill,ok? tak semua orang kat manusia ni baik,tak semua jugak manusia kat dunia ni jahat. kita tak leh buat apa2 kalau yang busuk hati dh bukak mulut. perkara tak elok jangan dikenang. biarkan masuk telinga kiri keluar telinga kanan. barulah hati lapang. buat macam tak de apa2 berlaku,k? :)

    ReplyDelete
  2. Ah, tak perlu dilayan orang sebegini. Janji kita puas dengan apa yg telah kita usahakan.
    Kalau asyik fikir pendapat diorang, satu benda kita nak buat pun akan sentiasa menjadi masalah.

    Btw, tahniah ye! Saya first time dapat bahasa arab 'A' masa SPM. Alhamdulillah... Exam2 sebelum tu asyik 'C' jer.

    ReplyDelete
  3. wow well done dik. sabar je lah. mulut org x dpt tutup.

    ReplyDelete
  4. hihi..sabor je la kan adam
    moga adam sukses dlm study

    ReplyDelete
  5. kita memang tak boleh nak puaskan hati org. mereka tu iri hati hati ja tu. itulah, bila kita dpt highest mark tak adalah nak rasa sombong and nak bangga diri dgn org lain. rasa puas hati sbb usaha kita berjaya tu adalah. tak adalah nak jadi mcm apa yg mereka kata kan? :) tak mengapa, abaikan apa org nak kata.

    ReplyDelete
  6. hahahhaa,, terbahak-bahak gelak dengan entry ni. seriusly kenapa lah mendengki sampai begitu rupanya .. pelik manusia.. adam sabaq banyak2 noo. mulut orang xleh ttup .. lagi dok terbuka dia akan kata macam2 dgn kita so masuk tlinga kanan kuaq tlinga kiri sudah ^_^

    ReplyDelete
  7. time mula mula baca tajuk entry ni.. tak paham.. but bila dah baca,, baru paham.. ala biasalah kalau kita dapat markah tinggi... mesti ada yang dengki.. apa pun.. sapa berusaha dia berjaya.., :) oh ya.. tahniah sebab dapat markah yang tinggi .. :)

    ReplyDelete
  8. tahniah! good job and keep it up! :D
    ignore je depa yang jelly tu adam.... :P

    ReplyDelete
  9. tahniah adam, good job.. Biarkan je diorang berkata2. lama2 senyap la tu. apa yang penting teruskan berusaha :)

    ReplyDelete
  10. wah congratzz..biaselah tu ade yg jeles kalau Adam dpt highest kan..yg penting kite tahu kite dah usaha and Allah tahu ape yg betul..Biar ape org ckp :D keep smile and usaha k

    ReplyDelete
  11. Alhamdulillah..dah rezeki awak..siapa berusaha..dia dapat lebih lah kan..abaikan kata kata pengdengki tu ye

    ReplyDelete