Tutorial letak cursor dalam blog

Wednesday, July 31, 2013

tutorial letak cursor dalam blog
Gambar hiasan*
Tutorial letak cursor dalam blog
I thought ramai yang dah tahu pasal tuto ni,tapi adam sesaje je nak update,sebab i think,masih ada lagi sebahagian orang yang belum tahu pasal ni,so,let's go!
  1. First,macam biasa from dashboard,blogger, > Layout > Add a gadget > HTML/Javascript
  2. Copy code di bawah ni dan paste di bahagian HTML tadi:
<style type="text/css">body, a, a:hover {cursor: url(URL CURSOR), progress;}</style>
p/s: gantikan text yang adam merahkan tu dengan URL cursor yang korang nak,kat bawah ada freebies,boleh pilih mana berkenan:

SELAMAT MENCUBA! ^^v

You Might Also Like

2 Like This Entry:

  1. nice sharing..thanks 4 the tutor.. tgh mengedit blog ni ha..haha

    ReplyDelete