Tutorial Highlight text colour

Friday, July 05, 2013

ASSALAMUALAIKUM
Tutorial ni direquest daripada someone ^^v kalau nak tahu,highlight text colour tu macam mana,cuba highlight text ni : SAYA BLOGGER text tu automatik jadi kaler merah kan? nak buat ke? meh sini:
Tutorial Highlight text colour 

1st STEP:
1.Sign in blogger > Template > Edit HTML > tekan simbol hitam kat tepi tu

2nd STEP:
1. CTRL+F cari kod ni : /* Header

3rd STEP:
1.Kalau dah jumpa,copy code ni:

::selection {
background:transparent;
color: red;
}

4th STEP:
1.Paste kod yang adam beri tu kat atas /* Header

5th STEP:
1.Preview dan save :)

P/S: yang adam merahkan tu warna highlight text.letak warna yang korang berkenan kay? ^^V

GUDLUCK

You Might Also Like

1 Like This Entry:

  1. Thanks.. I used this tutorial.. but..
    it seems weird that you put webkit scrollbar there...

    and when I preview.. my scrollbar became white..
    so I remove that webkit scrollbar..

    and only use this:
    ::selection {
    background:transparent;
    color: red;
    }

    ReplyDelete