Tutorial Download Video dari DailyMotion,YouTube dan lain-lain dengan mudah
00:00 - 14 comments


ASSALAMUALAIKUM
Mungkin ramai yang dah tahu cara ni,tapi kemungkinan besar,masih ramai lagi yang belum tahu pasal ni,apa beza? sama macam download video-video yang lain? bezanya cuma website ni lain daripada yang lain dan lebih mudah kerana tidak memerlukan java! Actually ada sorang blogger ni ada request macam mana nak download video kat cbox adam tadi:


Tutorial Download Video dari DailyMotion,YouTube dan lain-lain dengan mudah
  1. Buka browser korang ( chrome,mozilla etc.)
  2. Pergi ke YouTube,DailyMotion,atau lain-lain
  3. Search video yang korang nak download kat ruangan search yang disediakan.

  1. Kemudian,korang copy url video yang korang nak contoh yang macam gambar kat atas tu
  2. Setelah itu,pergi ke link ini : http://en.savefrom.net/
  3. Paste URL yang korang copy tadi dalam kotak yang disediakan,nah contoh:
GAMBAR3 
  1. Kalau dah paste link URL tu,korang boleh tekan button DOWNLOAD 
  2. selepas itu,korang klik link format di bahagian kanan yang adam merahkan di gambar3 kat atas :)
  3. SIAP :D kalau tak paham,komen kay? :D

 ASSALAMULAIKUM







LEAVE YOUR COMMENT HERE, I WOULD APPRECIATE THAT TQ
No spamming.
No harsh words.
Sign in to comment.
Mind your language.
I will reply your comment within 24h.
Mind to click my nuffnang, I will click yours back.

14 comments:

  1. oshem.. shad baru tahu.. tq so much.. mv video kat youtube banyak yang dah band dari auto download, IDM pun xdpt detect.. disekat! huhu..

    ReplyDelete
  2. oh . macam tu . btw , thanks because make this tutorial .

    ReplyDelete
  3. Kenapa lambat sangat ? Nak kata video berat just 55 MB

    ReplyDelete
  4. thankz for the information ye...akhirnya dpat jugak download...huhu :)

    ReplyDelete
  5. thankz for the information...akhirnya dpat download...huhu :)

    ReplyDelete
  6. thanks, i can download videos from dailymotion. x

    ReplyDelete
  7. cmne nk download klu xde url ..just bg server je cnth vimeo or dailymotion

    ReplyDelete