Tips Cara nak lajukan internet
15:41 - 12 comments



Cara nak lajukan internet

Bosan menunggu loading internet yang lembab? meh sini adam tunjuk cara nak lajukan internet dengan mudah,jom!

control panel >Network and Internet > network and sharing center 
Klik yang adam merahkan tu,klik gambar untuk tumbesaran.

kemudian,akan muncul satu paparan,korang tinggal klik properties yang macam adam tunjukkan dalam gambar kat atas.
pilih: Internet Protocal Version 4 macam gambar kat atas,kemudian klik properties.

tick: use the following DNS kemudian kat ruangan yang adam kotakkan merah tu,letak nombor yang macam gambar kat atas tu,kemudian klik OK ^^v

SIAP! RINGKAS BUKAN? HEHE..


LEAVE YOUR COMMENT HERE, I WOULD APPRECIATE THAT TQ
No spamming.
No harsh words.
Sign in to comment.
Mind your language.
I will reply your comment within 24h.
Mind to click my nuffnang, I will click yours back.

12 comments:

  1. menarik ni dan boleh dieksperimentasikan... *_^ thanks for sharing adik...

    ReplyDelete
  2. Anis tak faham lah. Btw, thank you for sharing. (y)

    ReplyDelete
  3. kalau takde Internet Protocol Version 4 macam mana eh ?

    ReplyDelete
  4. mula2 je laju lps tu balik asal, slow

    ReplyDelete
  5. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  6. minta izin share sebab berjaya jadi nak ajar kawan pula.. boleh ye kenyit mata sikit

    ReplyDelete
  7. cara ni masih boleh digunakan atau ada cara baru?

    ReplyDelete
  8. cara ni masih boelh digukan lagi atau ada cara baru?

    ReplyDelete
  9. cara ni masih boleh digunakan atau ada cara baru?

    ReplyDelete