Mercun Dah Bunyi

Saturday, June 22, 2013


ASSALAMUALAIKUM

Kalau dikira,lebih kurang dua minggu je lagi,kita nak puasa.Kalau di tengok pada kalendar,TARIKH RAMADHAN,jatuh pada 10 OGOS 2013,waahh,tak sabar nak puasa kan? pejam celik,pejam celik dah nak puasa..Tak puasa pun lagi,dah bunyi mercun sana sini,kalau dah semangat nak puasa,kan? eh? -.-

Time dah nak puasa ni, marilah kita sama2 bersiap siaga untuk bulan yang penuh kerahmatan. Kita rancang sebaik mungkin untuk puasa ni. aku pun dah banyak buat perancangan time puasa ni. Mudahan-mudahan kita change for good and become a better person lepas puasa ni. InsyaAllah perancangannya nak khatamkan Al-Quran untuk bulan Ramadhan tahun ni. Lepas tu ada jugak perancangan nak turunkan berat badan sbb dah chubby. =.= haha. Puasa tahun ni rasanya lebih best sbb dah 1 tahun tak puasa full kat rumah.sebab? ASRAMA :'( So tahun ni dah berpeluang Alhamdulillah.hehe..



tengah rindukan budak ni sekarang :'<

ASSALAMUALAIKUM




You Might Also Like

15 Like This Entry:

  1. bukan stakat mercun, lagu raya pun dah berkumandang.. wahh ! meriahnya raya ..

    ReplyDelete
  2. wahhhh..Deq Ra suka men mercun..weeeeee !!

    ReplyDelete
  3. Salam adam…kak intan pon x sabar nak puasa..:) teringat zaman puasa masa kak intan duk asrama tahun92-96..sekarang sudah age 34 dah kak intan..kejap je rasa masa…best juga puasa dengan kawan2 kat asrama, sembahyang tarawikh…semoga Ramadhan kali ini mendatangkan lebih barakah buat kita semua..ameen

    ReplyDelete
  4. @Qaseh FarraAmboih,kemain,jangan sampai memudaratkan diri sudah hihi. ^^V

    ReplyDelete
  5. Salam Adam Faiz!! Yup, cepat betol masa berlalu n ramadhan pun dah dekat. Rasa macam tak sabar. Orang kalau bulan puasa, mesti ingat raya je dulu..hehee.. Apa-apa pun selamat berpuasa :)

    ReplyDelete
  6. Khatam quran yeahhh!!!
    Satu hari satu juzuk :D

    ReplyDelete
  7. cepat je kan masa berlalu..rasa mcm baru jer lagi kita sambut ramadan..kini ramadan muncul lg

    ReplyDelete