Berhenti Hina Orang!

Friday, June 28, 2013


ASSALAMULAIKUM

Update blog sambil dengar lagu HAFIZ kat radio,memang macam nak cucuk-cucuk je mata ngan pisau,air mata ni,memang dah tak boleh tahan,nak,tak nak,kena jatuhkan jugak tssk T_T.sigh.Tadi sekolah,rasa dah tak tahan sangat-sangat dah,nak je TUMBUK pompuan tu -.- .Please,don't BASE meh!!

Ini bukan sekali dua,tapi dah banyak kali,aku bersabar dengan kau!nak tak tahan sangat,keluar jugak sepatah dua kata hinaan aku kat kau!. menyakai je T_T.So,sekarang ni,please,dont blame me,sebab kau yang mula dulu,so,jangan nak mengada,nak bukak mulut sana sini,cakap yang bukan-bukan kat semua orang.aku dah mula benci kau,ikutkan hati ni,dah lama nak tumbuk-tumbuk je muka kau.Nasib baik kau pompuan je,hati ni,memang tersangat panass,ada kau tahu? SELFISH!.

Makin menjadi-jadi perangai busuk hati,umpat keji,seakan sebati.Entah,tak faham la aku dengan orang yang rasa dirinya adalah BEST IN THE WORLD.Orang lain busuk,kau sorang yang wangi,Orang lain hina,kau sorang je agung.Orang lain tak best,kau sorang je yang best..kalau boleh,nak jadi BESTEST(best among the best).

Manusia ni,sebenarnya boleh berubah,daripada baik ke jahat,daripada jahat ke baik.Benda ni lumrah,benda normal yang memang selalu berlaku dalam kehidupan kita.Tapi,ye la,ada jugak orang yang memang dah sebati jiwa jahat tu,memang tak berubah-rubah.Tapi,bila ada manusia yang nak berubah,kenapa perlu hina? Hah! jawab :'(

"Bukanlah seorang beriman itu seorang yang suka mengecam, suka melaknat, suka mengeluarkan kata buruk dan kesat".
(Riwayat Bukhari dan Ahmad)

Jangan MENGHINA orang seolah-olah dia tu tak ada perasaan.Ingat, dia pun manusia juga.jangan pandang orang dengah sebelah mata,sebab kita semua ni,sama sahja,manusia yang kerdil.Astaughfirullah :'(.

ASSALAMUALAIKUM

You Might Also Like

8 Like This Entry:

  1. Sabarlah lumrah hidup manusia memang macam tu kita sebagai umat Islam harus tegur-menegur demi kebaikan umat Islam

    ReplyDelete
  2. tu baru sikit dik.. pas abeh dunia belajar,masuk pulak dunia kerja.. lg la mcm2 perangani manusia...sabar yer.. >.<

    ReplyDelete
  3. sabar okay. jangan marah2. senyum tak perlu kata apa2.

    ReplyDelete
  4. lumrah kehidupan....ada pasang..ada surut..

    ReplyDelete
  5. sabar adalah perkara terbaik boleh kita buat kan? :)

    ReplyDelete
  6. Salam..

    hey, awat marah2 ni?? Sabar okay, peduli apa orang nak kata..terutama girl tu. Biar pi kat dia naa.. Nak berubah tak perlu dengar apa orang kata. Sabar je.. :)

    ReplyDelete
  7. wuuu bunyi macam krisis teruk je. sabar la adam. penah dengar tak orang cakap, mulut manusia tak penah sengap, so watlek watpeace. tapi kalau adam diam, tak melayan mesti dia pun lama-lama bosan gak. then benda tu settle sendiri.

    ReplyDelete